К.П. жена на 30г. с поставена диагноза хроничен улцерохеморагичен колит/ХУХК/.Изхожда се 2 – 3 пъти дневно.Изпражненията са светло кафяви със слуз или сухи на топчета и с кръв, която е ясна със съсиреци.Лекувала се е с Salofalc от 8 месеца и е била по-добре след лечението.От известно време пак се е влошила.Изпражненията са станали по кашави и пак със слуз.Лекувана в болница, където са и поставяли ректални суспензии.Получила е временно подобрение.Ходи по голяма нужда сутрин и вечер.Фекалиите са с миризма на развалено.Има газове в корема и спазми преди и след изхождане.Има чувство за непълно изпразване на червото.Имала е стрес, тъй като не и харесва да живее в голям град.Обича спокоен начин на живот в по-малък град.Спортува и взима витамини.Спи повече на ляво, но може и на дясно.Сънят и е спокоен.Има изтичане на слюнка от устата по време на сън.

Венците и кървят при миене на зъбите.Не се изпотява, дори при голямо физическо натоварване.Харесва лятото.Няма страхове.Обича солени ястия и месо.Не обича мазно и сладко.Обича топли течности.Имала е нисък хемоглобин и е вземала желязо и клеева тинктура.Затворена е по характер, не споделя.Има мек характер.Баща и е лекуван от рак на пикочния мехур и след операция е добре.

След правилното хомеопатично назначение, пациентката се подобри значително.Намаляха честотата на изхожданията.Стомахът е спокоен.Няма чувство за недоизхождане.Няма слуз,а газовете в корема са намалели.Изтичането на слюнка е намаляло.Почти няма кръв в изпражненията.Продължава да пие желязо.Общото състояние е значително по-добре.