И.С. на 2 години. Детето от няколко месеца се поти обилно по главата,особено през ноща. Било е със зачервено гърло, температура, болки в корема, повръщане, запек и силни болки в главата. От тогава до деня на прегледа, детето все още е със силен запек, като изхожданията са веднъж на няколко дни. Преди няколко дни е получило обрив с пъпки, по цялото тяло и особено в областта на корема и главата,подобни на варицела, но без да се образуват корички. На сливиците са се появили сиво-белезникави налепи,който са започнали от едната тонзила,след което са се появили ина другата. Има температура до 38-39 градуса и болки в корема преди изхождане.

След като се изходи,болките в корема и главоболието се подобряват. Изпражненията в началото са твърди топчета, а след това нормални. Устните му са напукани. Не ляга да спи само, а иска при майка си. Храни се вече с месо. Обича сокове. Спи по корем и по гръб. След събуждане си чеше очите и носа. Пъпките са изчезнали за един ден.

След правилното хомеопатично назначение,състоянието на детето се е подобри значително. Изхожданията се нормализираха. Болките в корема и температурата изчезнаха.