Случай 1

С.М. на 24 години.Жената е взимала хормонални препарати, заради дисбаланс в половите хормони – повишен тестостерон и понижен естрадиол.Има нередовен менструален цикъл през 25-30-35 дена.Менструацията е кафеникаво-ръждива и продължава от 5 до 7 дена.Повечето кисти се намират в десния яйчник.Оплаква се, също така от болки в стомаха, след нахранване за около час и половина,раздуване на корема и запек.Има уригване, което облекчава коремните болки.Получава често цистити.Изследвана е стерилна урина и е установено наличие на Ешерихия коли.Когато е с цистит има болки при уриниране,щипене и тежест в корема.Спи на дясно и по корем, на високо с две възглавници и завита.Зиморничава е.Сутрин и вечер изтича постназален секрет.Има синузит с хрема, а секрета е с гной- гъст, зелен и с кръв.Оплаква се от главоболие.

Обича да яде тестени изделия, салати, плодове, месо и солено.Не обича морски храни.Пие топла вода и чай.Яде малко и бързо се засища.Страхува се от болести, от остаряване, от бъдещето.Нерешителна е за всичко.Подобрява се от музика, каране на кола, и ядене.Свръхенергична е.Комуникативна, суетна и емоционална.Спортните танци и действат добре. Обича слънце и чист въздух.

След правилно назначеното хомеопатично лечение,настъпиха плавно подобренията на симптомите в състоянието на пациентката, като повечето симптоми изчезнаха.Регулира се хормоналния дисбаланс.

Случай 2

П.Т. на 25г.е получава розацея по време на бременността, повече от лявата страна с парене, болка от студ и топли вълни.Има нередовен и обилен месечен цикъл.Имала е няколко спонтанни аборта преди последната бременност в 13-та и 15-та гест.седмица.Има поликистозни яйчници,доказани с ехография.Хормоните и са в норма за момента.След абортите е станала много зиморничава и със студени крайници.За известен период е имала запек.Преди месечният цикъл и се появяват пъпки по лицето.Установена е повишена съсирваемост на кръвта – тромбофолия.Спи на дясно или ляво.Изпотява се.Обича плодове, зеленчуци и сладки неща.Не обича месо и мазно.Определясе като затворен човек.Когато се притесни получава болки в стомаха.

След правилното хомеопатично назначение,обривът по лицето бавно намаля и за период от 6 мес.изчезна напълно.След 40 дни менстуацията при жената стана по-редовна.За период на проследяване от 6 г.пациентката е излекувана и не е имала други здравословни проблеми.