1.Хомеопатичните лекарства трябва да се съхраняват далеч от мобилни апарати, компютри, микровълнови печки и други уреди с електромагнитни излъчвания.Можете да ги предпазите като ги увиете в алуминиево фолио.

2.10-15 мин. преди приема и още толкова време след приема на хомеопатичното лекарство, не трябва да се храните и пиете.

3.Течната форма се изпива, като отмерите с капкомера необходимата доза в пластмасова лъжица или в капачката на шишето и директно я изпиете, задържайки я за няколко секунди в устата.Не се пие с вода или други течности.

4.Хомеопатичните перли се съхраняват както капките.Те се слагат под езика , докато се разтопят и пак не се пие вода или друга течност.

5.Някои течни хомеопатични лекарства трябва преди да ги поемете, да ги разбиете, като удряте шишето отривисто десет пъти в меката част на дланта.Това се прави с цел лекарството да се активира.

6.По време на хомеопатично лечение не трябва да се употребяват кафе, мента и всички продукти в които има мента – чай, паста за зъби, вода за устна хигиена, бонбони и др.Купете си хомеопатична паста за зъби.Тези препоръки са с цел, хомеопатичното лечение да бъде максимално ефективно.