К.С. на 60г. има дискова херния на ниво L4-L5 от 2002г.От зимата са започнали болки в лявото коляно, после в прасеца на левия крак от външната му страна.Лекуван е с Milgama без ефект.Ходил е на физиотерапия, след  процедурите e получил болки в гърба.Премахнат му е жлъчният мехур.Има коксартроза.Болката  е предимно вечер между 21ч. и 24ч. ирадиираща до пръстите на крака.Усещането е като боцкане на иглички.Нощем се разхожда.Не може да си намери място от болка.На твърдо се влошава.Ръцете и краката му са топли.Обича да е на по-топло.Спи на дясно и хърка, когато спи по гръб.Когато е стресиран вдига високо кръвно налягане.

Занимавал се е със спорт много години.Говори бързо.Избухлив. Работохолик.Иска всичко да е наред.Обича топли течности , месо, готвени храни, супи.Има болки в стомаха.Имал е язввена болест.Пие концентрат по 50-100гр.
След правилното назначено хомеопатично назначение, пациента имаше леко влошаване на болките за няколко дни след което последва трайно подобрение на  болковият симдром.