М.И. на 25г. боледуваща често от гнойни ангини, около 4-5 пъти годишно. Изследван е секрет от гърлото, при който са изолирани Moraxella catarrhalis и Streptococcus pneumoniае. Пациентката се е лекувала с антибиотици многократно. Симптомите по време на боледуването са:болки при преглъщане в дясно, белезникави налепи, които започват от дясно и повишена температура. Гласът и започва да спада. Като дете, също е боледувала от ангини. Зиморничава е, и винаги усеща студ. Има запек и няма позиви за дефекация по 4-5 дена.

Има усещане за непълно изхождане и не отделя много фекалии. Спи добре.Обича да яде суши. Не обича лук и чесън. Обича да пие топла вода. След антибиотично лечение получава рецидивиращи гъбични инфекции. Поти се нормално. Обича да танцува, йога, спа процедури, езда и фитнес. Не харесва змии.

След правилно назначеното хомеопатично лекарство, пациентката има значително подобрение. Повторено е хомеопатичното лекарство, след което е настъпило трайно излекуване и отшумяване на оплакванията,без последваща повторяемост на хроничното възпаление на сливиците.