М.Р. на 3 години. От няколко месеца започнал да се изпуска по малка нужда, всеки ден по време на сън. Детето е със светла коса, светла кожа и червени бузи. Посещава частна детска градина. Наблюдава се,че има отворена уста, и от прегледа- трета сливица. Боледувал е от скарлатина. Преди време е имал възпаление на ушите, първо в лявото, а после и в дясното ухо, заради което е лежал в болница. Започнал е да се изпуска по малка нужда, след като е тръгнал на плуване. Не се е изпускал само, когато е бил с родителите си на почивка. Лекуван е с комбинирани хомеопатични препарати и антибиотици. Детето е енергично, емоционално,адаптивно, контактно, спокойно. Обича да пее,танцува и да играе на театър. Може да си играе и сам.

Чопли си носа. Заспива лесно, но иска да спи на светло. Скърца със зъби по време на сън. Събужда се лесно. Обича плодове, зеленчуци, месо, таратор, сладолед. Не обича лук, боб, леща. Много е жаден. До една годишна възраст е имал рефлукс-езофагит. Ходи нормално по голяма нужда.

Бащата има астма и алергия. Майката носи очила и по време на бременността е имала анемия. Дядото по бащина линия е с атрофия на мозъка. Прабаба му е починала от рак на белите дробове. Леля му е с нервни проблеми.

След правилно назначеното хомеопатично лекарство е започнало поетапно изчистване на организма. Появил се е обрив на лицето. Една седмица след това е имал конюктивит, който е изчезнал без лечение с лекарства. След това се е появила хрема със светъл до кафеникаво-кафяв секрет. През цялото време на всички тези симптоми, детето е било капризно. Продължава да иска да спи на светло. Ако спи с родителите си не се напикава. Ако се изпоти по главата, след това лесно се разболява. Назначено му е друго хомеопатично лекарство, след което детето окончателно е спряло да се изпуска нощно време и здравословното му състояние се е стабилизирало.