М.Б. на 28г. заеква от дете. Приемал е силни антиепилептични лекарства. След спирането им, отново започнал да заеква още силно. Ходил е на логопед. Когато се притесни или когато говори с непознат, заекването се усилва. Изговаря буквите П,Р и Т трудно. Родил се е недоносен ( 900гр.) на 7 месеца и е имал брат-близнак, който е починал при самото раждането. Лежал е в кувьоз след раждането. Често е боледувал от пневмонии и ангини.Прекарал хепатит А на няколко месечна възраст. Проходил е навреме. Разделил се е с приятелката си и още не може да го преживее. Пушач. Косата му е прошарена. Спи по гръб. От ученическите си години по кожата на ръцете е имал брадавици, които са изгаряни. Често му се появяват червени петна по кожата. Не е зиморничав. Изпотява се по челото, като потта му е топла.

Добродушен, честен, отзивчив, любезен, културен. Влиза в положението на другите. Бори се , не се отказва лесно. Има винаги някаква кауза, която защитава. Бързо се пали, и след това съжалява. Патриот и националист. Има силно чувство за справедливост. Емоционален и силно изразява емоциите си. Мрази лъжата. Ненавижда лицемерието. Държи на почтените отношения. Обича животните. Не може да убие или да гледа, как се убиват животни. Обича българска традиционна кухня, сладки неща, солени, месо, сирене, кашкавал. Не обича люто. Обича повече студени течности. Фамилна обремененост за хипертония , тиреоидит на Хашимото и шизофрения.

След правилно назначеното хомеопатично лекарство има много голямо подобрение в говора, общува по лесно и не заеква на всички думи. На вторият ден, след като е взел лекарството се е появил обрив по ръцете му. Не се притеснява вече, какво ще кажат хората по отношение на говора му. Лечението му продължава.