С.И. на 40г.от няколко години са се появи зачервявания с обриви, които са започнали първо на деколтето, после рамото, гърба и накрая лицето и носа. По косата са се появили няколко месеца по късно. Правена е биопсия и е поставена диагноза Лупус, само кожна форма. Лекувана е с два алопатични препарата. Обривът представлява корички които сълзят, сърбят и леко болят. Разпространяват се отгоре на долу. Имала е розов лишей. Лятото се чувства по- добре. Пази се от слънце. Друго оплакване, което има при пациентката е невралгия в ляво по хода на нервите на гръдния кош с изтръпване на ръката и на два пръста. Същата болка е имала и в лявото рамо.

Раждала е еднократно. Бременността е била нормална. Има нормален месечен цикъл с продължителност 5 дни. Често мига с очи. Обича сладко и люто. Не обича храни, които миришат(агнешко и телешко). Пие студени течности. Прясно мляко не пие, защото го повръща.

От три години е разделена е с партньора си. Не смята, че брака има значение. Изгубила е доверие в хората. Грижи се за детето си. Обича да чете книга, да играе фитнес, да бяга. Много е спортувала. Свирила е на пиано. Спи нормално, повече на ляво и по-леко завита. Къпе се с по-топла вода. Ръцете и са топли, изпотени, с червени длани. Краката също и се изпотяват. Има нормални изхождания, сутрин след сън.

След няколкократни проследявания и лечение с правилното хомеопатично лекарство, обривът при жената значително намаля.Остава на поддържаща доза от същото лекарство.