М.Ц. на 36г.много неспокойна в леглото.Събужда се по време на сън и не може да диша.Усеща напрежение в слънчевия сплит.Има усещане за топка в гърлото и подуване на езика.Не може да спи на ляво и се обръща на дясно, но обича да спи на ляво и по корем.Мисли си,че ще умре.Има сърцебиене.Стряска се по време на сън,между три и четири часа през нощта.Симптомите през деня са:ускорен пулс,задушаване с гадене,става и топло,като това е с продължителност около половин час.Поставили са и диагнозите депресия и паническо разстройство.Лекувана за няколко месеца с антидепресанти,антиконвулсанти и витамини без ефект.Симптомите са се увеличили след загубата на роднина в семейството.Страхува се от земетресение,от вода, не обича басейни, има страх от кучета, от тесни пространства, от доктори,от кръв.Припада от игли.Често боледува от грип.Краката и са по студени от ръцете. Менструацията и продължава 5 дни, като една седмица преди това и става лошо.След като приключи месечния цикъл, се подобрява.Има поликистозни яйчници.

Обича морски деликатеси, спагети, ориз, гъби, сирене, люто, кисело, хляб, чесън, лук.Не обича яйца,сладко(освен баклава),шоколад,много солено.Влошава се от алкохол.Не обича нито студени,нито горещи напитки.Майка и и баща и са хипертоници.Има баба и дядо с диабет и роднини алкохолици.История на самоубийство в семейството.

Облечена е в черно.Пуши.Ревнива е,влюбчива, злопаметна.Каквото си мисли го казва.Трудно забравя и не прощава.Често плаче.Не изразява емоциите си.Не търси много приятели.Обича да рисува.Има чувство за хумор.Не обича змии.Има бели косми.Спори с хората в магазина.Има болки в коленете, които се влошават във влажно време и при смяна на сезоните.Има болка в лявото рамо.Не обича топла стая.

При тази пациентка хомеопатичното лечение продължи около 2г.Беше необходимо на организма толкова време,за да го доведе до едно балансирано състояние и оплакванията изцяло да отзвучат.