Случай на М.К. на 50г.

Жената с открита остеопороза от една година,доказана с Ro снимка и остеодензитометрия, след счупване на тибията на десния крак на коляното.Започнала лечение с химически лекарства за остеопорозата,назначени от ревматолог от 3 м.На 43г. е влязла в менопауза.Има болки в гръбначния стълб.На 13 г.възраст е претърпяла операция за отстраняване на сливици, а на 33г. е отстранен апендикса.Има камък в левия бъбрек.Установен е шум на сърцето с пролапс на задно митрално платно.От ученичка е с астигматизъм.Предпочита да и е топло.Схваща се и настива от течение много бързо.Ушите я болят от вятър.Краката и са студени.Била е жизнена и енергична преди да настъпи климактериум.Спи по гръб или на дясно.Събужда се в 3-4ч. през нощта и не може да заспи отново.

Завива се много когато спи.Като по млада е сънувала, че лети или че пада от високо.Обича плодове и зеленчуци, сирене, месо, риба, люто.Ограничава се от ядене и пази диети.Оптимистка е.Изпада в кризи,но лесно излиза от тях.Има тревоги в ежедневието и в работата си.Тревожи се за синът си.Подозрителна е в контактите с хората.Не споделя, колко и е тежко, мисли че няма да бъде разбрана.Приема всичко навътре и го задържа.Има различни виждания със съпруга си и не споделя с него.Перфекционистка е и изпипва нещата,които прави.Обича да пътува, да е сред приятелска компания.Свободолюбива, не обича да я командват.Упорито отстоява своето.Разсеяна е, забравя какво е щяла да прави. Баща и е бил болен от диабет, вдигал е високо кръвно и е починал от кръвоизлив в мозъка.Майка и е на 90г. и няма здравословни проблеми.

След правилното хомеопатично назначение, жената се чувства по-спокойна, не е тревожна, не е разсеяна и не забравя.Болките в гръбнака и краката са отшумели.След няколко месеца,жената сама спря предписаното лекарство от ревматолога.Не е толкова зиморничава.Започнала е да играе народни танци и да медитира.Има намаление на коефициента за остеопороза от 4,1 на 3,7 на 2,0 за период от около 1г.3м.

Жената се проследява в Центъра от 5г.Бяха назначавани и други хомеопатични лекарства,поради промяна и на клиничните и психоемоционални проблеми.До този момент не се е налагало да използва други химически/алопатични/средства.