Г.Д. на 55г. започнал от тридесетата си годишнина да вдига високи стойности на кръвното налягане и в момента е хипертоник.Има подагра с подуване на ставите, започнала от десния палец.Спазва диета.Лекува се с Miloride.Oт детска възраст има песъчинки в десният бъбрек.Преди седем години е изкарал перикардит и е лекуван в болница.Пие лекарства за хипертонията, но едно от тях е раздразнило стомашна лигавица,след което го е спрял.Получава болки в стомаха и киселини, когато яде люто и кисело.Обича всякакъв вид храна. Не яде тлъсти меса.Обича да пие студена вода по една чаша на ден и я изпива наведнъж.От години има шум в ушите,като писък.

Когато му падне кръвното, получава виене на свят и трябва да се подпре някъде.Става сутрин рано около 4-5часа.Чувства се наспал.Спи по гръб или на дясно.Не е боледувал скоро от настинки.Обича животни.Чувствителен е.Баща му е с диабет, а майка му с бъбречни оплаквания.

След правилно назначено хомеопатично лекарство, пациента стабилизира трайно стойностите на кръвното налягане и в момента не получава хипертонични кризи.Подагрозните пристъпи се увладяха с друго последователно дадено хомеопатично лекарство.